Switch to English

Over ons

Wij vervaardigen duurzame hondenspeeltjes om jouw hond tot het uiterste te motiveren! Onze speeltjes worden 100% handgemaakt in ons eigen sociale naaiatelier Nederland en zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan. In ons naaiatelier geven we mensen voor wie een reguliere baan niet vanzelfsprekend is de ondersteuning om hun vaardigheden tot bloei te laten komen.

Agilitoy: maximale motivatie en duurzaamheid

Wat verwacht je van een motivatie speeltje of tug toy voor je hond? Toch zeker op de eerste plaats dat het jouw hond motiveert tijdens het spel of de training, maar ook dat je er veilig samen mee kan spelen. Wij ontwerpen en vervaardigen daarom sterke en duurzame motivatie speeltjes:

  • Waar met volle kracht aan getrokken kan worden
  • Die maximaal bestand zijn tegen grote bijtkracht en scherpe tanden
  • Die het lichaam van de hond (en baas) zoveel mogelijk ontlasten
  • Die veilig en comfortabel vastgehouden kunnen worden

Wil je weten hoe we zover gekomen zijn? Dit is ons verhaal!

Hoe het begon

Agilitoy oprichtster Laura Knol -zelf actief binnen de wereld van de agility / honden behendigheid- ondervond dat de verkrijgbare motivatiespeeltjes regelmatig al na enkele keren gebruik uit elkaar vielen, hoewel ze op basis van de prijs anders had verwacht. Dit was zeker het geval wanneer deze speeltjes door een hond met een sterke beet en/of scherpe tanden gebruikt werden: al snel lieten er onderdelen los en werd de lijn of het elastiek kapot gebeten. Weinig duurzaam en zonde om telkens weer een nieuw speeltje te moeten kopen!

Omdat Laura handig was met een naaimachine vervaardigde zij daarom zelf een aantal speeltjes met als doel om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan. Deze speeltjes gebruikte ze bij haar agility trainingen maar bleven binnen de agility-wereld niet ongemerkt: toen er een agility wedstrijd werd georganiseerd en er hiervoor prijzen nodig waren, werd Laura gevraagd of zij hiervoor aantal speeltjes kon maken. De eerste agility speeltjes van Agilitoy waren hiermee een feit!

Uit de slaapkamer

Zowel de prijswinnaars als de honden waren meteen enthousiast over de Agilitoy speeltjes en Laura werd vervolgens steeds vaker gevraagd om een speeltje te vervaardigen. Geleidelijk aan wisten steeds meer cursisten, hondentrainers, hondenscholen en (online) retailers Laura te vinden en de naaimachine verhuisde al gauw van de slaapkamer naar de overloop, en vervolgens van de overloop naar de schuur. Inmiddels was het een volledige dagbesteding geworden om speeltjes op bestelling te maken.

We groeien door

Om aan de toenemende vraag vanuit hondenscholen en (online) retailers te kunnen voldoen werd eind 2021 besloten om Agilitoy te professionaliseren. Jeroen Happel nam de bedrijfsvoering over en samen met Laura werd een professioneel naaiatelier ingeschakeld: hier worden op dagelijkse basis de Agilitoy speeltjes vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook laten we tegenwoordig het bandmateriaal (waarmee we de lijn van het speeltje maken) speciaal voor ons produceren. Dit omdat we hoge kwaliteitseisen hebben ten aanzien van de duurzaamheid van onze speeltjes: zo kunnen we jou voorzien van een speeltje waar met volle kracht aan getrokken kan worden en dat zo maximaal bestand is tegen grote bijtkracht en scherpe tanden!

Wat wij belangrijk vinden

Bij Agilitoy nemen we sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid net zo serieus als de ambitie om duurzaam hondenspeelgoed te leveren dat jouw hond tot het uiterste motiveert! We hanteren daarom de volgende uitgangspunten: 

  • Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen en dragen graag bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Onze speeltjes worden daarom met de hand gemaakt door mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij de integratie op de Europese arbeidsmarkt, en die elke Agilitoy met liefde vervaardigen.
  • We willen onze ecologische voetafdruk beperken, dus ontwerpen we onze speeltjes om zo lang mogelijk mee te gaan, gebruiken we zoveel mogelijk duurzame materialen en gebruiken we gerecycled verpakkingsmateriaal. Ook vermijden we transport over lange afstanden: we kopen onze stoffen en materialen zo veel mogelijk in bij leveranciers met nabijgelegen (Europese) productiefaciliteiten.
  • Wij vinden dierenwelzijn belangrijk, daarom zijn de huiden die we in onze speeltjes verwerken niet afkomstig van dieren die voor hun huiden gefokt zijn. Wij werken wij alleen met restproducten. Wij betrekken onze dierenhuiden van leveranciers uit de volgende landen: Nederland, Engeland, Zweden, Noorwegen, Duitsland.

Meer weten?