Switch to English

Agilitoy Team - Peter Spoorenberg

Geen training zonder tugtoyIk kan, als agilitytrainer, niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om samen met je hond te leren spelen. Het is belangrijk om een goede band op te bouwen met je hond, en het is, behalve heel erg leuk, ook goed voor de motivatie van je hond tijdens het sporten. In de agilitysport kan ik niet zonder het juiste hondenspeeltje. Ik gebruik het bij het aanleren van de toestellen en uiteraard tijdens alle andere trainingssessies. Voor jonge honden en kleine rassen gebruik ik vaak een wat langere tugtoy omdat je die mee kunt slepen over de grond waardoor je hond niet steeds naar boven kijkt als ie beloond wordt, daar kan je hond lekker achteraan jagen. De kleinere tugtoys gebruik ik om niet altijd uit de hand te belonen. Een kleinere tugtoy kun je wat makkelijker gooien. Ik kies daarvoor bewust geen bal omdat die gaan rollen en stuiteren wat weer gevaar kan opleveren, een tugtoy valt direct 'dood' neer waardoor er niet achteraan gerend gaat worden.

Lees meer »

Review Nio

Toen ik op Facebook zag dat ze testers zochten voor nieuwe speeltjes dacht ik ach waarom niet we geven ons op. Ik heb een 2 jaar oude border collie met ongelofelijk veel kracht. En tot onze grote verbazing werden we geselecteerd. Vol ongeduld hebben we dan gewacht op de levering van de speeltjes. Deze was snel en correct.

Lees meer »

Review Ritz

Een tijdje geleden ging Agilitoy opzoek naar de stevigste en beste materialen op de markt voor tugtoys te maken voor slopers. :) Mijn sloper Ritz (een Kelpie reu die met zijn 23 kilo vol in zijn tugtoys vliegt en niet lost) mocht deze voor Agilitoy mee gaan testen.

Lees meer »

Review - Fientje

Hoera, wij mochten twee tug-toys van Agilitoy testen! En of we getest hebben, want Fientje is zo’n poedeldame die echt niet met alle speeltjes zomaar genoegen neemt. Het plezier begon al toen het pakketje arriveerde, welke ze natuurlijk zelf mee open moest maken. We ontvingen de ‘Sheepado’ en de ‘Tugado’, beide ideale speeltjes voor sporthondjes van kleiner formaat, mede dankzij het langere handvat waardoor je ze naast een trekspeeltje ook als jaagspeeltje kunt gebruiken.

Lees meer »

Wij vervaardigen duurzame hondenspeeltjes om jouw hond tot het uiterste te motiveren! Onze speeltjes worden 100% handgemaakt in ons eigen sociale naaiatelier Nederland en zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan.