Agilitoy Team - Peter Spoorenberg

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 15:12

Geen training zonder tugtoy

Ik kan, als agilitytrainer, niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om samen met je hond te leren spelen. Het is belangrijk om een goede band op te bouwen met je hond, en het is, behalve heel erg leuk, ook goed voor de motivatie van je hond tijdens het sporten. In de agilitysport kan ik niet zonder het juiste hondenspeeltje. Ik gebruik het bij het aanleren van de toestellen en uiteraard tijdens alle andere trainingssessies. Voor jonge honden en kleine rassen gebruik ik vaak een wat langere tugtoy omdat je die mee kunt slepen over de grond waardoor je hond niet steeds naar boven kijkt als ie beloond wordt, daar kan je hond lekker achteraan jagen. De kleinere tugtoys gebruik ik om niet altijd uit de hand te belonen. Een kleinere tugtoy kun je wat makkelijker gooien. Ik kies daarvoor bewust geen bal omdat die gaan rollen en stuiteren wat weer gevaar kan opleveren, een tugtoy valt direct 'dood' neer waardoor er niet achteraan gerend gaat worden.


Waarom de tugtoys van Agilitoy?

Ik heb in de loop der jaren al heel veel speeltjes voor onze honden geprobeerd. Sommige waren oké andere waren ronduit slecht van kwaliteit. Nu ik de tugtoys van Agilitoy gebruik kom ik er achter wat ik in al die jaren gemist heb. Het zijn sterke tugtoys die goed in de hand liggen en waar onze honden graag in gaan hangen. Agilitoy heeft alle tugtoys in het assortiment die nodig zijn om goed met je hond te kunnen spelen voor, na en tijdens de training. Bijkomend voordeel is dat ze in Nederland geproduceerd worden waardoor je geen torenhoge bedragen betaald voor verzending of douanekosten.

Ik ben fan net als onze honden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.